Buscar en este blog

Translate

sábado, 16 de julio de 2011

CATALUNYACAIXA SUSPENDE.

Rafael del Barco Carreras

Barcelona 16-07-2011. Si oímos en la Tele (todas), y en general toda la Prensa, a la Vicepresidenta Salgado, al Gobernador del Banco de España Fernández Ordóñez, al Consellé Andreu Más-Colell, o al simple portavoz del Gobern de Artur Mas, Francecs Homs, tenemos de nuevo “el mejor sistema financiero del Mundo”. Hasta el alto directivo de LA CAIXA Juan María Nin ejerciendo de enfadado político ha defendido el Sistema Español ante los “otros”, ¡no podía ser de otro modo!

A partir de hoy cualquier empresario, simple ciudadano, o autónomo, podrán solicitar los créditos necesarios para sus compras e inversiones o giro comercial, y su negocio de nuevo se sentirá boyante ¡como antes! ¡Nadie quebrará!

Si hace tres días Rubalcaba señalaba a la Banca como parte del grave problema español, hoy toca elevarla a los altares. Ya parece que no hayan existido la Burbuja Inmobiliaria… el Ladrillo, la creación de Bancos Buenos y Bancos Malos, el FROB, el FAAF…


Antes y después de saberse los resultados de esos tets de estrés a la banca europea, solo los trajes y corbatas o zapatos del Presidente valenciano Jaume Camps han disfrutado de más horas de Tele que CatalunyaCaixa o el Banco Pastor; pero por evidentes razones de sobras expuestas en mi blog y escritos, únicamente me interesa CatalunyaCaixa, una muestra;

MIÉRCOLES 13 DE AGOSTO DE 2008
II. NARCÍS SERRA I SERRA, cifras para la CRISIS


Entre las muchas sandeces de nuestros político-financieros culpando del rigor europeo hacia la Banca española el suspenso de CatalunyaCaixa alegan que tiene “reservas ocultas”, dice Fernández Ordóñez, de cuando los “buenos tiempos”. Es decir, de cuando en plena Burbuja contabilizaba especulaciones fraudulentas como RIOFISA vendida a Luís Portillo con créditos fallidos (dinero de la caixa) y renovados ¡300 millones de beneficios en 2007! O de cuando operaban y especulaban con INMOBILIARIA COLONIAL SA, PROCAM, ESPAIS… reservas incluidas en miles de millones de créditos impagados… o contabilizan hipotecas en Badía del Valles por 200.000 € a infraviviendas VPO franquistas… o compraban a través del Bigotis (1.500.000 € de comisión en negro según el Caso Pretoria) terrenos en Badalona y comarca que jamás se construirán, y contabilizados en otros miles de millones de euros… y etc.etc.

“No necesitan más capital”, “ejercicio de transparencia absoluta”, “sistema garantizado”. Lo de “garantizado” debe referirse que lo garantiza el ESTADO, una garantía que se hace efectiva por y en el Euro, pero ¿es garantía suficiente?

La próxima reunión de los presidentes o primeros ministros de la Eurozona el día 21 confirmará las inyecciones de dinero nuevo o compra de “bonos soberanos” (“bonos basura” incluidos) de esta semana, pero nadie garantiza que Europa (Alemania y Francia) apoyen hasta el infinito, o ni siquiera que el Euro subsista a sus mediterráneos depredadores.

Otro más de los ejercicios de cinismo absoluto…

































1. Catalunya Caixa opta per la nacionalització temporal
www.adeec.org/.../21-nacionalitzacio-temp... - Còpia en memòria
16 Febr. 2011 – No hi haurà caballer blanc per a Catalunya Caixa, almenys per ara. El consell d' administració de la caixa d'estalvis catalana va decidir ...

1. Catalunya Caixa pide el rescate del FROB
- [ Tradueix aquesta pàgina ]
www.wikipedios.com › Noticias - Còpia en memòria
25 Mar 2011 – El consejo de administración de Catalunya Caixa ha aprobado pedir al Fondo de Rescate los 1.718 millones que necesita para cumplir los ...

1. Banco Pastor y Catalunya Caixa podrían suspender el test de estrés ...
- [ Tradueix aquesta pàgina ]
www.que.es/.../201107150900-banco-pastor-catalunya-caixa-podrian-cont. ..
15 Jul 2011 – Veinticinco bancos y cajas españolas sabrán esta tarde, a partir de las 18.00, si han pasado las pruebas de solvencia europeas.

1. ► CatalunyaCaixa i Banco Pastor no passaran les proves - 3cat24.
www.3cat24.cat/.../CatalunyaCaixa-i-Banco-Pastor-no-passaran-les-... - Espanya
15 Jul. 2011 – CatalunyaCaixa i el Banco Pastor han admès davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors que no superaran aquest divendres les proves ...


ECONOMIA DIGITAL
Mas-Colell: “No pasar las pruebas de resistencia es completamente irrelevante”
El 'conseller' de Economia i Coneixement afirma que sin contar las provisiones dinámicas los resultados de este viernes no se deben tener en cuenta. “Las cajas catalanas merecen la confianza de todo el público”
Por Cristina Farrés

El conseller de Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha defendido a las cajas catalanas un día antes de la publicación de los resultados de las pruebas de resistencia a las entidades europeas. Dando por hecho el suspenso de CatalunyaCaixa y Unnim -sin nombrar a los segundos-, el político ha afirmado que “España sufrirá injustamente por una característica exótica del proceso. Las provisiones dinámicas no se han considerado como capital con un argumento muy curioso: que no existen en otros países europeos”.

Para Mas-Colell, no computar “la particularidad que hace tres años hizo que la banca española aguantara muy bien la crisis” conlleva a que “no pasar una prueba de solvencia sea completamente irrelevante”. Eso sí, siempre que el origen del suspenso sea que se ha ignorado esta caja. “Si sólo falla esta cuestión significa que la entidad está bien dirigida y tiene el mismo futuro que una institución que sí que ha pasado la prueba”.

Así, el conseller afirma que la Generalitat sigue apoyando a las cajas catalanas más débiles resultantes de dos fusiones impulsadas desde la anterior administración: Caixa Catalunya, Caixa Tarragona y Caixa Manresa, por un lado, y Caixa Sabadell, Caixa Terrassa y Caixa Manresa, por el otro. “Las cajas catalanas merecen la confianza de todo el público. La nuestra ya la tienen”, ha sentenciado.


ASOCIACIÓN DE EX EMPLEADOS DE CAJAS DE AHORROS
Catalunya Caixa opta per la nacionalització temporal
Detalls
Es va crear el dimecres, 16 febrer 2011 13:50
La caixa descarta sortir a borsa i aposta per donar entrada a l'Estat. Buscarà inversors privats o una fusió en una segona fase.

No hi haurà caballer blanc per a Catalunya Caixa, almenys per ara. El consell d'administració de la caixa d'estalvis catalana va decidir ahir no sortir a borsa i entregar-se al Frob, la cual cosa suposarà la nacionalització parcial immediata de l'entitat.

La caixa que dirigeix Adolf Todó assegura que l'estratègia de capitalització que presentarà el dilluns al Banc d'Espanya contempla com a "ruta principal l'apelació temporal" als fons de l'Estat, a qui demanarà 1.718 milions d'euros. Aquest dèficit de capital que el supervisor va detectar a la caixa per a que pugui cumplir els nous requeriments exigits per el Govern.

L'objectiu de Catalunya Caixa és que el Frob prengui una participació accionarial en el banc que està creant i al que transferirà tots els seus actius i passius financers. Així, no farà falta esperar al mes de setembre, ja que la caixa preveu tenir enllestit el banc a començaments de l'estiu. Amb l'ajuda de Garrigues, ja ha iniciat els tràmits per a sol•licitar la fitxa bancària.
Inversors a mig termini
Segons Catalunya Caixa, la nova aportació del Frob, sumada a la recent venda del 1,63% de Repsol, permetrà elevar el capital principal al 10,4% en front al 6,5% amb el que va tancar l'exercici de 2010. "Ens posicionarem entre les entitats amb major ratio de solvència d'Europa", va assegurar anit Catalunya Caixa, que va insistir en que la solució del Frob els permetrà guanyar temps per a dur a terme el seu procés de fusió i trobar inversors quan els mercats siguin més favorables. "Un cop tinguem el Frob estudiarem de forma immediata totes les vies de sortida possibles del capital públic", va explicar l'entitat que dirigeix Adolf Todó.

En aquest sentit, la caixa contempla diverses opcions a mig termini per a recomprar la participació que adopi l'Estat, com emetre entre els seus clients deute convertible en accions, donar entrada en el capital als empleats, fusionar-se amb una altra entitat o trobar inversors privats interessats en invertir en el seu banc.

Catalunya Caixa va descartar ahir la sortida a borsa en els pròxims dotze mesos, per considerar que és una fòrmula "poc adequada en l'actual context de forta penalització de la valoració de les entitats". Pel contrari, la caixa si que contempla la possibilitat de segregar els seus actius inmobiliaris en una companyia que quedaria al marge del banc, tal i com ha fet La Caixa. Els actius inmobiliaris problemàtics de Catalunya Caixa pugen a 7.187 milions i la seva exposició crediticia al sector s'eleva a 12.774 milions.
2.968 milions públics
Hi ha que tenir en conte que Catalunya Caixa ja va rebre l'any passat 1.250 milions d'euros del Frob -en forma de prèstec-, per la qual cosa els fons públics totals que rebrà l'entitat ascendiran a 2.968 milions. Al suspendre els test d'estrés, la caixa tenia dret a demanar 1.000 milions més al Frob en forma de crèdit. El dubte ara està en saber si els 1.718 milions adicionals seran totalment en forma de capital, és a dir, en accions, o si hi haurà una part que es farà com a prèstec.
La participació del Frob, calu per al sector
La gran incògnita és saber quina participació accionarial passarà a controlar l'Estat en el banc de Catalunya Caixa i quin percentatge mantindrà la caixa d'estalvis.Tot dependrà de la valoració que el Frob faci del patrimoni. El sector financer considera clau aquest aspecte, ja que el Frob marcarà preu per a futures operacions en altres entitats. Així, si es valorèssin els actius a un cop el valor en llibres, seria una operació per sobre dels preus de mercat. La Caixa ha valorat CaixaBank a 0,8 cops, mentre que els inversors institucionals interessats en entrar en caixes estimen descomptes de fins 0,5 cops.






DESDE EL ORDENADOR...


No hay comentarios: