Buscar en este blog

Translate

sábado, 27 de agosto de 2016

4. VACACIONES Y EL CASO BPA EN ANDORRA

Rafael del Barco Carreras

Pont de Suert 27-8-2016. Paseando por el Pirineo catalán, mi anfitrión, ante la confusión que le crean las reuniones PP-Ciudadanos, me insiste que le defina la palabra CORRUPCIÓN. Me río, y le contesto que he aceptado su invitación para no definir, ni siquiera escribir durante esta semana. Digo que si a estas alturas andamos con definiciones, es que no tenemos remedio... ¡ni políticos, ni los que les votamos! Asumir que la Corrupción debe matizarse, subdividirse, incluso perdonarse, pactarse, callarse o encubrirse, no insistir, añadiendo que en todas las casas cuecen habas... nos convierte en merecedores de lo que hay. 

corrupción
nombre femenino
  1. 1.
    Acción de corromper o corromperse.


    "corrupción de comestibles; la corrupción de un juez; la corrupción del idioma"
  2. 2.
    Situación o circunstancia en que los funcionarios públicos u otras autoridades públicas están corrompidos.


    "hartos de tanta corrupción entre los miembros del Gobierno, la oposición presentó una moción de censura"


Es imposible leer o ver las noticias sin cabrearse. Cara palabra, cada frase... las noticias en si mismas son CORRUPCIÓN.:


En las noticias
Imagen para el resultado de noticias
La negociación PP-Ciudadanos: 50 puntos de acuerdo y cinco grandes discrepancias ... Tras la tercera jornada de reuniones, el partido de Albert Rivera ha acusado al PP ...
Ciudadanos fija un límite de 48 horas para alcanzar un acuerdo con el PP
El Huffington Post - hace 1 día

En las noticias
Imagen para el resultado de noticias
El ex presidente de la Generalitat Jordi Pujol (i) conversa con varios de los asistente al ...
Así consiguió la 'policía política' de Interior convencer a los dueños de la BPA para que delataran a Jordi Pujol

HOY EN LA PRENSA DE ANDORRA



www.diariandorra.ad

Cierco i Miquel no van denunciar les amenaces "per por"

Redacció
L'accionista majoritari va assegurar a la batlle que Marcelino Martín Blas va dir-li a Joan Pau Miquel: "si denuncies, en 15 dies el FinCen intervindrà"

Actualitzada 26/08/2016 a les 17:45
En la declaració que va efectuar Higini Cierco davant de la batlle Canòlic Mingorance, en què va denunciar pressions i amenaces per part de l'ambaixada espanyola, l'accionista majoritari va explicar com va rebre una trucada de Celestino Barroso, agregat d'Interior a l'ambaixada d'Espanya, el maig del 2014 en què l'advertia que "seria convenient que parlés amb unes persones a Madrid, en cas contrari, el banc morirà i els americans saben com fer-ho". Així es desprén literalment de les paraules de Cierco, la gravació de les quals avui difon el diari digital El Español, on se sent l'expresident de BPA relatant que almenys va quatre funcionaris del ministeri d'Interior del govern espanyol van pressionar-lo. Es tracta de Marcelino Martín Blas , que es feia dir 'Félix'; el llavors director adjunt operatiu, Eugenio Pino el mateix Celestino Barroso, i el seu antecessor al càrrec, Bonifacio Díaz. I tal com va exposar el passat dia 19 d'agost davant la batlle, buscaven dades bancàries que poguessin comprometre els expresidents catalans Jordi Pujol i Artur Mas o el conseller Oriol Junqueras i les seves respectives famílies. La narració va incloure la confessió que van acabar cedint i aportant dades dels comptes dels Pujol. "Si no ens dones els documents , en 15 dies intervé el FinCen", va assegurar Cierco.

L'accionista majoritari també va explicar que ni ell ni el conseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, tampoc va denunciar per por. "Per què no va denunciar? Per por: tinc dues filles, un germà, una germana gran, molts negocis a Espanya i Andorra i por. A mi l’amenaça que m'arriba, l'extorsió que em comunica Celestino Barroso, prové del Govern espanyol ", va afirmar Cierco. I va relatar la situació que va viure Joan Pau Miquel. "Marcelino Martín Blas li va dir: ' si denuncies, en 15 dies el FinCen intervindrà , en 15 dies'". Miquel tampoc hauria denunciat perquè, segons Higini Cierco, "no se l'acusi de revelació de secret professional tot i l'extorsió i que per a mi és un crim d'Estat". Cierco acusa la policia espanyola d'haver ofert "informació falsa" a les autoritats dels EUA sobre els casos que estaven judicialitzats en relació a BPA.

Segons la mateixa declaració, les amenaces també van arribar a Rosa Castellón, membre del consell d'administració del banc. Cierco explica que va ser rebre una trucada en la qual Díaz li va dir que li digués a "Joan Pau Miquel que accepti. Sinó, el banc morirà". Aquesta trucada l'hauria rebuda en un bar del centre comercial illa Carlemany, a través d'un telèfon d'un desconegut que l'esperava al bar.

La policia espanyola no va rebre cap comunicació oficial d'Andorra
El director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, ha assegurat avui que no ha rebut "cap comunicació oficial" per part d'Andorra sobre la investigació que suposadament va derivar en la revelació de pressions per demanar dades de polítics catalans. Preguntat a Santiago sobre la informació que publica avui el diari El Espanyol, Cosidó s'ha limitat a respondre que "això es produeix en el marc d'una investigació que porten a terme les autoritats andorranes". "La Policia Nacional no està participant en aquesta investigació i no hem rebut cap tipus de requeriment per part de les autoritats andorranes d'informació en aquest terreny", ha assenyalat. El director general de la policia ha apuntat que quan rebi "algun tipus d'informació per part d'Andorra", el seu cos actuarà "en conseqüència". "De moment no ens ha arribat cap comunicació oficial", ha resolt.

 Ni los paseos ni el paisaje merecen pervertirse...

PONT DE SUERT




BARRIO DE ARAGÓN

NO PODÍAN FALTAR REIVINDICACIONES O ALUSIONES

 NACIONALISTAS


NI TAMPOCO UNA PISCINA MEGALÓMANA... SIN TERMINAR...



LE CONTESTO QUE LAS HAY A CIENTOS...


TELEFÉRICO DE VALL FOSCA


En las noticias
Imagen para el resultado de noticias
La diputada de la CUP Gabriela Serra saludando a Carme Forcadell, esta semana en ...
Ciudadanos acusa a Forcadell ante el TC de incitar a la ruptura con España. Noticias de Cataluña
El Confidencial - hace 7 horas

En las noticias
Imagen para el resultado de noticias
Sin el apoyo de la CUP Puigdemont se vería abocado a convocar de nuevo elecciones ...
El funeral de Jordi Carbonell reúne a Puigdemont, Montilla, Pujol, Junqueras y Carod
La Vanguardia - hace 3 días
En las noticias
Imagen para el resultado de noticias
El vicepresidente económico del Govern y líder de ERC, Oriol Junqueras, no parece ver ...
Junqueras prevé dotar el RUI de presupuestos
El Periódico - hace 2 días
Oriol Junqueras sitúa los presupuestos en el centro del debate sobre la cuestión de confianza
eldiario.es - hace 2 días

No hay comentarios: