Buscar en este blog

Translate

domingo, 19 de agosto de 2018

JORDI PUJOL SIGUE CABALGANDO

Rafael del Barco Carreras

Barcelona 19-8-2018. O sus devotos le atan al caballo como al Cid. Supongo unos devotos a cargo directa o indirectamente de la Generalitat. Sea cómo fuere le felicito de nuevo por tanta actividad intelectual a sus 88 años. Ayer debía estar tan contento con sus discipulos 'el Quim y el de la República' que nos regaló otra lección magistral sobre la PROFUNDA CRISIS DE EUROPA.

Si en su primera lección dije que la peor CRISIS EUROPEA fuera que tipejos como él se enriquecieran a límites incifrables, y que además varios paises no colaboraran remitiendo las comisiones rogatorias de los varios juzgados españoles instruyendo el Caso Pujol, a lo que añado ahora que Puigdemont viva cual sátrapa en un palacete en Waterloo, tras comtemplar el bochornoso espectáculo de anteayer con Quim y la mujer de Forn ante el Rey, es lógico que decidiera publicar otro de esos artículos tan propios de sus mejores tiempos de saqueo o corrupción y malversación institucionalizada.

Crisis europea por partida doble; el cachondeo ante el Rey, que él ni por asomo se hubiera atrevido ante su padre ¡a pesar de sus cuentas en Suiza!, y el propio rio de euros llegados del BCE manteniendo 'rica' hasta la 'economía sumergida catalana'. Se debe preguntar cómo a ninguna entidad europea se le ocurre exigir un control especial para Cataluña, cuando ya algunas entidades financieras de primer nivel se quejaron de las hipotecas tomadas a Cataluña Caixa en garantía de créditos o depósitos.

Al igual que cuando adjunté a mi blog el primer artículo dije que por si quizá algún día por vergüenza ajena suprimiera el blog, como hizo con el primero tras la confesión de su HERENCIA ANDORRANA, copio y pego el largo artículo no por su interés, sino por mera curiosidad futura, pues insisto que la corrupta  'historia' Pujol en cuanto a sumarios judiciales y futuros juicios apenas se ha iniciado. 

ESCRIBÍ ¡¡¡HACE 10 AÑOS!!!

8-9-2008

JORDI PUJOL SOLEY

De nuevo la pesadilla…con la barretina y el victimismo. El arte de la DEMAGOGIA. Su amigo FAINÉ de la CAIXA le debe haber convencido que sin él los de Madrid no sueltan la pasta o el nuevo Estatut, que para el caso es lo mismo. Se le pone a tiro ganar las próximas elecciones, la situación promete huracanes financieros y por lo tanto sociales, y si cuando amenazó a Durán y Más con volver a la Política escribí que podría presentar para futuros consellers, a Javier de la Rosa en Desarrollo, Pascual Estevill en Justicia, Piqué Vidal de Consejero Secretario Particular, y a Antonio de la Rosa Martí, el hermano, nunca visto y cobrando de la Generalitat, en la Jefatura y Coordinación de Asuntos Mafiosos, y demás cargos para Prenafeta, Masiá Alavedra, Culell, Romá…etc…y ahora enfadado resucitará algún amigo de más a la izquierda… de radicales a los que no les tienta tanto el dinero como la psicosis de la Independencia, con la conquista de nuevo del Reino de Valencia, el de Mallorca, la Franja Aragonesa… olvidándose por el momento del Rosellón hasta pasado Monpellier. El error de los etarras de enfadar a los franceses, no es su intención.
Así creó un banco ¡en pleno franquismo!, jugando a dos y tres bandas. Y en cualquier país “serio” hubiera acabado en la cárcel todo el Consejo de Banca Catalana por el jueguecito de emitir acciones a la par suscritas por su “grupo” y colocadas al 300% a clientes “de activo”, es decir, con dinero del banco, cuando además cojeaba y a punto de quebrar. Sin poner un duro triplicaban. Salvado por los buenos oficios de Piqué Vidal, conocido en los juzgados por el hombre del maletín, y por 300.000 manifestantes al grito de ¡visca Catalunya! Y se encaramó, él, familia, y amigos de la Catalana, 23 años a una Generalitat con olor a estiércol por los cuatro costados, e intentó colar en el cargo a su hijo Oriol… quizá el sueño se le cumpla.
Sin alcanzar la Independencia, o su soñado Banco de Cataluña con la máquina de imprimir la “peseta catalana”, me gustaría que ganara, así podré desenterrar del fondo de mi ordenador mis apuntes anteriores… repletos de corrupción afectándome directamente… muy directamente… pues entre jubilaciones, muertos y elecciones perdidas mis desgracias se convierten en puro polvo sin interés.

Associació Serviol – Foment del pensament i coneixement de la ...

https://associacioserviol.cat/
Europa-una-crisi-fonda-2a-part-Jordi-Pujol. Europa, una crisi fonda (2a part). 18 agost. Us agrada aquest escrit? Compartiu-lo! Us agrada aquest escrit?

Europa, una crisi fonda (2a part)

 18 agost

Jordi Pujol i Soley · 1 - VIII - 2018


Cal reforçar el nucli central europeu. I de la Unió Europea. Especialment el francoalemany. Europa som tots, de Portugal a Dinamarca i Estònia. I òbviament Itàlia i Espanya. I potser encara Gran Bretanya. Però hi ha un bloc central absolutament determinant: França i Alemanya. De fet, el nucli carolingi. Geogràficament en el centre, i sobretot molt marcat pel cristianisme i l’enciclopedisme. De fet per la preeminència de la persona.

De 1945 ençà el projecte europeu ha tingut uns lideratges. El primer el que va formular el Pla Schumann, i que varen propulsar França, la República Federal Alemanya, Itàlia, Holanda, Bèlgica i Luxemburg. Amb un fet molt principal que va ser la reconciliació francoalemanya. I que va comptar amb un suport polític i econòmic dels Estats Units, que varen evitar recaure en l’error aïllacionista de després de la Primera Guerra Mundial. Encara que el pes d’Alemanya es va anar incrementant, i que de fet a partir dels anys 80 va passar per davant de França. Hi ha una frase del Canceller Helmut Schmidt de l’any 1980 (quan Giscard d’Estaing era President de França) que descriu bé la situació: “França i Alemanya fem una bona parella i ens avenim bé, però Alemanya se situa un pas enrere”. És a dir, França volia mantenir la imatge d’una certa preeminència  (política). I Alemanya no hi posava obstacles.

Però amb la caiguda del mur de Berlín i la reunificació alemanya això va canviar. També en l’evolució econòmica dels dos països s’havia anat accentuant el desequilibri a favor d’Alemanya. Que creixia fortament just quan França entrava en una etapa de “déclin”. “Le déclin français.”

Per això el lideratge europeu dels últims 20 anys clarament ha correspost a Alemanya. Un lideratge que Alemanya ha assumit però ho ha fet amb reluctància (“The reluctant hegemon”) perquè li ha costat anys superar l’impacte polític i emocional del nazisme, de la Guerra i de l’Holocaust. Però que l’ha exercit amb eficàcia i autoritat, si bé a hores d’ara la insuficient cohesió interna de la Unió, la difícil integració dels països de l’Est i darrerament el desbordament de la immigració africana i asiàtica han creat una situació de crisi greu.



El lideratge europeu dels últims 20 anys clarament ha correspost a Alemanya.

L’ha exercit amb eficàcia i autoritat, si bé a hores d’ara la insuficient cohesió interna de la Unió, la difícil integració dels països de l’Est i darrerament el desbordament de la immigració africana i asiàtica han creat una situació de crisi greu.

……………………………………………
I què s’ha de fer? Què ha de fer Europa?

És una pregunta que va més enllà de la capacitat de resposta que puguem donar des de Catalunya. Fins i tot des de l’Estat espanyol, tot i que Espanya vist el desori italià, el Brexit i l’evolució no sempre positiva d’alguns països de l’Est europeu, hauria de tenir un paper important a jugar. Un paper que en el marc espanyol Catalunya sempre va procurar que fos assumit amb convicció. Ha estat sempre punta de llança de l’europeisme i de la Unió Europea.

Ara hi ha una certa perplexitat sobre la situació de Catalunya, també respecte a Europa. Però una cosa ha de quedar clara. Catalunya no pot dubtar de la seva filiació i de la seva vocació europea. I per tant del seu compromís amb Europa i la Unió Europea.

La Unió Europea ha estat un èxit – un gran èxit – i és el camí a seguir. Però ha causat algunes decepcions. Perquè segons qui n’esperava més ajut econòmic o perquè ha obligat a prendre decisions polítiques, econòmiques i socials de mal acceptar. I ara mateix a Catalunya hi ha gent que esperava un intervencionisme de la UE en el nostre tema nacional més compromès a favor del nostre dret a decidir. I de fet el coixí europeu ens ha estat útil durant aquests anys de tensió i reivindicació en el marc de l’Estat. Però la UE jurídicament i constitucionalment no estava ni està en condicions d’imposar a un Estat membre solucions de molt gran transcendència interna. HO podria fer només – potser – si el conflicte arribés a un grau d’extrema gravetat. Si la situació interna de l’Estat afectat – pels efectes interns i per la repercussió en el conjunt de la UE fes necessària una acció política d’una intermediació. I és segur que a hores d’ara això no és previsible.






Catalunya no pot dubtar de la seva filiació i de la seva vocació europea.

El coixí europeu ens ha estat útil durant aquests anys de tensió i reivindicació en el marc de l’Estat. Però la UE jurídicament i constitucionalment no estava ni està en condicions d’imposar a un Estat membre solucions de molt gran transcendència interna.

……………………………………………
Vol dir això que s’entén que ara hi hagi a Catalunya gent que es declari decebuda amb Europa i la UE?

Val a dir que ara a Europa mateix hi ha un nivell alt d’euroescepticisme. Per diversos motius. Des del Brexit a la immigració i al reajustament laboral que imposen les noves tecnologies. Però segueix essent un bon model de democràcia, de progrés social i de respecte a les persones. Un bon model. El millor model. I a més és el nostre model. I en el que, des dels inicis de la nostra història, Catalunya ha volgut participar i contribuir a formular. Sempre. I així ha de ser també ara. El que els europeus hem anat cercant durant segles.






Ara a Europa mateix hi ha un nivell alt d’euroescepticisme. Per diversos motius. Des del Brexit a la immigració i al reajustament laboral que imposen les noves tecnologies. Però segueix essent un bon model de democràcia, de progrés social i de respecte a les persones. Un bon model. El millor model. I a més és el nostre model.


……………………………………………
Amb això podem donar per contestada la petició de que comenti la crisi europea. Però la nostra vocació europea i europeista fa que fem un breu i modest comentari (de fet d’ús quasi personal) sobre què pot fer ara Europa. A més de gestionar bé i “vendre” bé el que pot fer amb les estructures i les competències que ara té (i que són molt importants).



1


Insistir-hi. Vendre-ho bé. No només des de Brussel·les. Sobre el territori.

Saben les comarques catalanes el benefici que han tret del FEDER? O moltes de les CC.AA. espanyoles?

Valora la gent el benefici que ha significat per a l’obertura d’esperit i de mentalitat de la joventut europea el programa ERASMUS?

I es valora el que pel desenvolupament dels països del Sud d’Europa han significat els fons comunitaris?

O que des de fa més de setanta anys no hi ha hagut cap guerra a la UE?

O que, com s’ha dit abans, que Europa sigui el continent més valorat pel seu nivell democràtic, social i de respecte a la gent?

O que sigui el continent que més immigració atrau? Amb els problemes que comporta, però com demostració de l’alt nivell en general.

No cal que de tot això se’n faci ostentació, però tampoc que no sigui valorat degudament.



2


I sobre aquesta base (base de fets, no d’elucubracions) s’hauria de refer la imatge d’Europa com a PROMESA.

És cert que hi ha continents més joves i que ara mateix porten més empenta, i amb més recursos (petroli, per exemple). Però una Europa més unida i amb més iniciativa podria jugar una paper més de primera fila del que ara juga. De fet Europa és ja una PROMESA per a milions i milions de persones no europees.



3


Però no es pot continuar per aquesta línia de reforçament de la confiança europea sense analitzar el gran problema de la decadència demogràfica (de la baixa natalitat i de l’envelliment). La política social europea (i l’econòmica) li han de concedir una atenció prioritària. A això, i a la immigració i a la seva integració en la societat i l’economia d’ Europa.

I caldrà reformar el sistema de treball, de retribució i de serveis socials (per ajudar a frenar la caiguda de la natalitat europea. No està de moda dir això, però en parlarem un altre dia amb més temps. Perquè referir-s’hi només per sobre dona lloc sovint a comentaris poc seriosos. I el tema en canvi és de gran trascendència.



4


Tot això requereix un bon lideratge europeu. Que ja hem explicat que després del diumvirat França-Alemanya ara des de fa 25 anys l’exerceixen bastant en solitari Alemanya i la Sra. Merkel. No tant per voluntat pròpia – ja hem parlat de la “reluctant hegemony”  Però per quant de temps? Ara alguna cosa pot ser que canviï. Per bé o per mal?

Esperem que per bé. Podria contribuir-hi que França – amb el President Macron –  acabés amb el “déclin” polític i econòmic de França. França ho desitja. De fet suporta amb una mica de mala gana l’ “hegemonic” alemany. Desitgen “la fin de l’Europe allemande”, com es diu en alguns ambients polítics i intel·lectuals francesos. Seria molt negatiu que això fos fruit d’una decadència alemanya però sí que hi hagués un canvi polític i econòmic francès que fes possible un nou diumvirat. Ben engranat. Sense una recuperació d’una entesa francoalemanya en profunditat Europa no podrà superar la seva crisi actual.




Coneixent el component de gelosia que de vegades es dona en la mentalitat francesa i el punt de rigidesa que de vegades hi ha en la mentalitat alemanya es pot sentir una certa inquietud.

També perquè Alemanya està a punt d’entrar en un període d’incertesa política. Però tot sembla indicar que en ambdues parts hi ha consciència de que cal trobar la manera de que Europa segueixi avançant. En unitat i col·laboració internes i en capacitat de donar resposta als grans reptes mundials. I al risc de disminució del pes d’Europa i de la seva capacitat d’enfrontar-se als grans reptes interns i mundials.

En aquest sentit el discurs del President Macron del setembre de l’any passat a la Universitat de la Sorbonne és esperançador. És d’un llenguatge nou i comença a avançar propostes interessants i més compromeses. I proposa a Alemanya un “partenariat nouveau”.

Un eix francoalemany fort com el que ja hi ha hagut en altres èpoques, i que és cada cop més necessari ara que és bastant evident que ni Trump ni Putin volen una Europa forta. En aquest sentit és positiu que Macron no sembla sensible a la freqüent temptació francesa de fer pressió sobre Alemanya amb la complicitat russa. (Sobre això, vegin l’article següent.: “Europa i Rússia”)






Un eix francoalemany fort que és cada cop més necessari ara que és bastant evident que ni Trump ni Putin volen una Europa forta.


Si escric aquest article sobre Europa. Sobre el projecte europeu que viu un moment de crisi, però que és del tot necessari per tots els europeus – i poc o molt per l’equilibri mundial – i si el faig pujar a Serviol no és perquè cregui que des de Catalunya puguem fer una aportació molt important a la superació d’aquesta situació. Però el que sí hem de fer és el que ens correspongui. Mantenir-nos fidels a l’esperit i al projecte europeus. Al projecte que va agafar empenta després de la Guerra, a finals dels 40. I els valors que el varen inspirar. Centrats en la primacia de la persona i per tant en la democràcia política i el progrés social. I en el fons espiritual i moral que a través dels segles ha anat configurant Europa. A això Catalunya s’hi ha de mantenir fidel.

A hores d’ara hi ha a Catalunya persones decebudes amb Europa. Pensaven que Europa, i la Unió Europea haurien pogut tenir una actitud més compromesa amb nostre problema com a país. Però era un error. La Unió Europea pot fer el que pot fer en el que fa referència als problemes interns dels Estats que en formen part. Que sol ser poc. Perquè la Unió europea és una Unió d’Estats Sobirans.

Des de Catalunya es pot fer un acció de donar a conèixer la realitat del nostre país, i el nostre problema polític, social, institucional i d’identitat. I el que ha estat i és i ha de seguir essent la nostra reivindicació, i el caràcter pacífic i convivencial que volem que tingui. En aquest sentit la nostra filiació europea ens ajuda. Ens ha ajudat a fer molt de camí pel que fa a la internacionalització del nostre problema. Però hi ha gent que n’esperava més i s’han tornat crítics amb Europa. Però això s’ha de fer sense renunciar a la nostra filiació europea. I al nostre compromís europeu. Perquè formen part de la nostra Història i de la nostra identitat més fonda.



Des de Catalunya es pot fer un acció de donar a conèixer la realitat del nostre país, i el nostre problema polític, social, institucional i d’identitat. I el que ha estat i és i ha de seguir essent la nostra reivindicació, i el caràcter pacífic i convivencial que volem que tingui.

……………………………………………

Som fills d’Europa. No tindria sentit que en un moment incert per Catalunya renunciéssim a aquest component bàsic de la nostra personalitat col·lectiva. I per això en aquest moment crític i dubtós també per Europa, m’ha semblat oportú parlar-ne i reclamar que el tema europeu, en un moment que a Europa passaran coses, sigui ben present en l’interès, la preocupació i el compromís de la societat catalana.



En aquest moment crític i dubtós també per Europa, m’ha semblat oportú parlar-ne i reclamar que el tema europeu, en un moment que a Europa passaran coses, sigui ben present en l’interès, la preocupació i el compromís de la societat catalana.


Jordi Pujol, a cor obert - CCMA

www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-es-mou/jordi-pujol-a.../5764746/
8 may. 2018
L'expresident de la Generalitat reapareix per rebre un homenatge. L'exalcalde de Barcelona, Xavier ...

La Gran Corrupción: JORDI PUJOL DESDE SU 'ASSOCIACIÓ SERVIOL'

lagrancorrupcion.blogspot.com/2017/04/jordi-pujol-desde-su-associacio-serviol.html
6 abr. 2017 - Jordi Pujol sigue dando la matraca. Utiliza una web que a buen seguro atienden gente cercana o de la propia Generalitat. A sus 87 años no ...

La Gran Corrupción: 2. JORDI PUJOL Y LOS CAROLINGIOS… ¡Y ...

lagrancorrupcion.blogspot.com/2013/09/2-jordi-pujol-y-los-carolingios-y-merkel.html
Barcelona 23-09-2013. Jordi Pujol deberá apelar, más que a las tribus carolingias para su ingreso en la UE y el Euro, a las germánicas, y para su desgracia ...

La Gran Corrupción: JORDI PUJOL Y LOS CAROLINGIOS

lagrancorrupcion.blogspot.com/2013/09/jordi-pujol-y-los-carolingios.html
22 sept. 2013 - Jordi Pujol deja claro que Catalunya no puede "prescindir" de Europa ... al mismo tiempo que ha recordado los orígenes carolingios de los .

Y SIGUE LA RESACA DE ANTEAYER EN GOOGLE

Noticias destacadas

Carmen Calvo
responde al PP:
"con una frase
inaceptable" Quim Torra "no ataca al Estado"
El Mundo
Hace 38 minutos

"Quim Torra, en el aniversario del 17A: "No vamos a defendernos, vamos a atacar a este Estado injusto"
La vicepresidenta del Gobierno y ministra de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, Carmen Calvo, ha afirmado que "con una frase inaceptable" como la del presidente de la Generalitat, Quim Torra, al hacer un llamamiento a atacar al Estado, "no se ataca al Estado", al tiempo que ha lamentado el "discurso radical inentendible" de "las derechas" y ha pedido "lealtad".
Así lo ha indicado este domingo en Jaén, donde ha visitado el Museo Íbero, y a preguntas de los periodistas sobre las palabras del citado dirigente catalán y la solicitud desde partidos como el PP para que el Ejecutivo central responda."


"«Ordena que protejan la simbología separatista ilegal en el espacio público y persigan a quienes la retiran, el mundo al revés», ha afirmado Rivera a través de Twitter, después de que los Mossos d'Esquadra hayan identificado a catorce personas que planeaban retirar lazos amarillos y otros símbolos soberanistas de las calles de diversos municipios de las Tierras del Ebro.
Rivera considera que «el pacto de (Pedro) Sánchez con los supremacistas debilita aún más al Estado en Cataluña» y que el Gobierno «se equivoca de aliados» al contar con el respaldo de los independentistas en el Congreso. "






 "La vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, se ha referido este domingo a las declaraciones que el presidente de la Generalitat, Quim Torra, pronunció alentando a “atacar al Estado español”. Desde Jaén, Calvo ha calificado la frase del presidente catalán de “inaceptable” pero ha hecho una llamada a la calma y ha subrayado que “con frases no se ataca al Estado”."



 "Casado, que fue recibido entre pitos y abucheos, ha instado a "rechazar el ataque al Estado" que se ha iniciado desde Cataluña cuando no habían pasado "ni las 24 horas de tregua que pidieron las víctimas" y "con la querella al juez Llarena, escraches y ultrajes al rey". Además, ha advertido que su partido no va a "tolerar ese tipo de manifestaciones" y ha apelado al Ejecutivo de Sánchez a "responder esos ataques", "ultrajes" e "insultos al rey". A través de Twitter, García Albiol también emplazó al Ejecutivo de Pedro Sánchez a que responda a esta "amenaza a los catalanes y el resto de españoles" y a que "defienda nuestros derechos"."



"El balance de la presencia del Rey en el aniversario de los atentados en Barcelona ha sido positivo, sin incidentes en la manifestación y con una utilización descarada del acto de la tarde a favor del secesionismo.
Tanto Carles Puigdemont como Quim Torra intentaron enturbiar el acto en los prolegómenos, con declaraciones sobre supuestas conexiones del CNI con los terroristas. Naturalmente sin mencionar los posibles fallos de los Mossos en los preliminares del ataque terrorista."


 A MI ENTENDER LA FRASE MÁS DESCRIPTIVA DE LA POLITIZACIÓN DEL ANIVERSARIO DE LOS ATENTADOS LA PRONUNCIÓ LAURA MASVIDAL ESPOSA DE JOAQUIM FORN: 

"Al Rey le dije que no era a mí que había de saludar. No nos hemos de sentir incómodos. Estamos en nuestra casa. Qué se sientan ellos".

 ¿¿¿EL REY Y LOS ESPAÑOLES NO 'ESTAMOS EN NUESTRA CASA' EN 'SU CATALUÑA'???

¿LA CATALUÑA PROPIEDAD DEL CLAN PUJOL...?



No hay comentarios: