Buscar en este blog

Translate

jueves, 6 de julio de 2017

PUJOL, LA MODELO, Y LOS PRESOS DE ETA.

Rafael del Barco Carreras

Barcelona 6-7-2017. La desvergüenza de Pujol se puede perdonar achacándola a su edad. Que en su blog publique que los presos de ETA deberían acercarse al PAÍS VASCO, no tiene más sentido que pretender que a su primogénito, como pidió su abogado, le trasladen a Cataluña, donde con toda seguridad le aplicarían 'gratis' los beneficios que se trafican y venden en las cárceles catalanas. Trato de favor de hasta permisos diarios a presos preventivos.

El colmo el artículo de ayer, que transcribo tal cual porque me temo que al igual que su web anterior, donde se anunciaba como el mejor presidente de la Historia de Cataluña, un día por vergüenza lo anule y no aparezca ni referencia en la red:


La competència de la Generalitat en les presons i la política penitenciària
5 juliol
El definitiu buidament de la Model fa oportú un comentari sobre la Generalitat i la política penitenciària. El 1983 l’Estat


El definitiu buidament de la Model fa oportú un comentari sobre la Generalitat i la política penitenciària.


"El 1983 l’Estat va cuitar a desprendre’s d’una competència que no fa lluir i que en aquella època era molt conflictiva.

En el seu moment – 1983 – va sorprendre a molta gent a Catalunya i a tot l’Estat que el Govern de la Generalitat reclamés la competència en matèria penitenciària (legislació, personal, funcionament, instal·lacions,…). I que donés a aquesta competència una especial importància.
També la va demanar el País Basc. Però ningú més. Tot i que sabien que no els seria donada degut a la situació molt conflictiva que aleshores hi havia. De fet encara avui molts presos bascos que compleixen pena de presó relacionada amb ETA ho fan fora del País Basc. Acabar amb aquesta situació segueix essent una reclamació molt majoritària de les institucions i de l’opinió pública basca. Tant de bo que ara sigui plenament atesa. Per altra banda, en aquella època, i durant molt de temps, cap altra Autonomia no la va demanar.
En canvi el traspàs a la Generalitat es va fer en poc temps. L’Estat va cuitar a desprendre’s d’una competència que no fa lluir i que en aquella època era molt conflictiva. Fins i tot perillosament conflictiva. Però d’aleshores ençà a Catalunya ha funcionat bé. Tant és així que hi ha presos espanyols ja condemnats i que compleixen presó en diversos indrets d’Espanya, que han demanat el trasllat a Catalunya. I també ha estat important la construcció de noves instal·lacions.
………………………………………



Ha estat habitual que més d’una Autonomia hagi rebutjat competències com Sanitat o fins i tot Ensenyament.

Ha estat habitual en el procés de progressiu traspàs de competències que l’Estat ha anat fent que més d’una Autonomia hagi rebutjat competències com Sanitat o fins i tot Ensenyament. Perquè com em va dir el President d’una Autonomia:
Presidente, no entiendo como Vd. aceptó o incluso reclamó competencias como Sanidad, que siempre será una máquina de crear déficit. (Va ser el cas, entre altres, d’Aragó i de Madrid). O incluso Educación. A mí, lo que me interesa son la obra social y las carreteras. I va afegir amb ironia: Cortar cintas. I li vaig dir: Pues mire, también pediremos las competencias penitenciarias. I li vaig explicar per què. I no ho va entendre.
Per què no ho va entendre? Perquè la seva idea d’autogovern era radicalment diferent de la nostra. I també diferent d’alguns comentaris crítics que es varen fer a Catalunya mateix. Que denoten poca comprensió d’un aspecte molt principal del projecte de país que des de Catalunya vàrem defensar. I que cal seguir defensant.
Per què vàrem demanar des del primer moment el traspàs de les instal·lacions penitenciàries? Era un traspàs enverinat. Que no donava ni prestigi ni contrapartida econòmica. I que naturalment ens varen fer ràpidament.
Per què? Per què vàrem reclamar aquesta competència que ningú no volia?
Perquè per competència estatutària ens corresponia (i ho havíem reclamat), però per un motiu més substancial, més de fons. Molt més de fons. PER IDEA, CONCEPTE I PROJECTE DE SOCIETAT I DE PAÍS.




Per què vàrem demanar des del primer moment el traspàs de les instal·lacions penitenciàries?

PER IDEA, CONCEPTE I PROJECTE DE SOCIETAT I DE PAÍS.


………………………………………

La reflexió sobre Catalunya va posar molt l’accent durant les dècades de la dictadura en el caràcter comunitari que havia de tenir el nostre projecte de societat i de país.
Amb consciència de les diferències i de les tensions internes, però amb el benentès que havíem de ser capaços de crear una societat que incorporés, donés servei i promocionés el conjunt de la població. Creant unes condicions de seguretat i respecte personals i de capacitat de promoció i desenvolupament amb caràcter universal. És a dir, per a tothom.
També pels presos.
Una conclusió molt acceptada d’aquesta reflexió és que cal que la societat es comprometi amb temes com el tracte just que ha de rebre la ciutadania en tots els àmbits (social i econòmic, respecte a la dignitat personal i de seguretat, etc.). Això és una exigència universal, tothom hi té dret. La gent que viu bé i els desgraciats. També els presos.
I, de fet, sovint un dels indicadors de la qualitat humana i social d’un país és el funcionament de les seves presons.
Per això la forma displicent com en alguns casos s’ha criticat l’interès de la Generalitat i del nacionalisme català per les competències penitenciàries feia necessari aquest aclariment. I el dia del tancament de la Model – que en bona part ha estat possible gràcies a la construcció per part de la Generalitat de noves presons, i millors – és un bon moment per a fer-ho.




Un dels indicadors de la qualitat humana i social d’un país és el funcionament de les seves presons."

La Gran Corrupción: SECUESTROS EN EL OASIS CATALÁN DE ...

lagrancorrupcion.blogspot.com/2015/07/secuestros-en-el-oasis-catalan-de-pujol.html
22 jul. 2015 - Utilizar LA MODELO, controlada por Pujol, de zulo, y no "liberar" a los "secuestrados" hasta que pagaran en efectivo, o ingresaran en Suiza, ...

La Gran Corrupción: 144. DEL OASIS CATALÁN... A LAS OLIMPÍADAS.

lagrancorrupcion.blogspot.com/2016/10/144-del-oasis-catalan-las-olimpiadas.html
17 oct. 2016 - 2015 - SECUESTROS EN EL OASIS CATALÁN DE PUJOL ... mes, !justificándose!, los empresarios catalanes, sus victimas, son todos unos ...

¿CUÁNDO LE DETIENEN A ÉL Y A SU MUJER MARTA DECRETANDO PRISIÓN CON FIANZA MÍNIMO DE 3 MILLONES CADA UNO?


EN GOOGLE 

Noticias destacadas



Vozpópuli · Hace 2 horas



 Y MÁS EN EL EX OASIS CATALÁN

CRÓNICA GLOBAL
Política Nuria Vázquez

Núria Marín: “Junqueras prefiere ser mártir a presidente”

La alcaldesa de L’Hospitalet opina que, en la política catalana actual, es el PDeCAT quien “pone las cabezas pero aquí, quien manda, es la CUP

Política María Jesús Cañizares

Cataluña no es colonia, aunque la ley del referéndum lo diga

Llibertats advierte de que la autodeterminación  solo se aplicó por la ONU a colonias o pueblos sometidos

UNA 'COLONIA' DONDE LOS JEFES INDÍGENAS VIVEN IGUAL O MEJOR QUE LOS DUQUES DEL IMPERIO

 Business Cristina Farrés

A rey muerto, rey puesto: Vila se olvida de Baiget a las 24 horas

El nuevo consejero de Empresa obvia a su antecesor al presentar el Pacto Nacional por la Industria


EL TRIANGLE

Vecinos y turistas, víctimas del conflicto abierto entre Airbnb y el Ayuntamiento

Rajoy califica de "delirios autoritarios" los últimos pasos de Puigdemont


El Fiscal General del Estado les encomienda también la parte de Gordó

E-NOTÍCIES

POLÍTICA

Junts pel Sí eleva el deute de la Generalitat a 77.000 milions

El secretari d’Economia, Pere Aragonès, diu que “si Catalunya no pren cap decisió política” es continuarà generant dèficit fins el 2030

 ¡¡¡ALGO LE SUCEDE EN EL CEREBRO!!!
PERO MIENTRAS COBRE SU SUPERSUELDO LOS AFECTADOS SON NUESTROS CEREBROS.


DOLÇA CATALUNYA







LOS TITULARES EN TV3 A LAS 7.30 h.


 RAJOY Y SÁNCHEZ, DIEZ MESES DESPUÉS.

LA CUESTIÓN CATALANA CENTRARÁ EL ENCUENTRO, DICE TV3

¿PACTAN TAMBIÉN SOBRE EL CASO CATALUNYA CAIXA QUE AFECTARÍA A NARCÍS SERRA?

4. narcís serra, caso catalunya caixa, se amplía la - La Gran Corrupción

lagrancorrupcion.blogspot.com/2013/12/4-narcis-serra-caso-catalunya-caixa-se.html
6 dic. 2013 - La Gran Corrupción: INMOBILIARIA COLONIAL S.A. ... saqueo socialista. caixa de catalunya o caja de - La Gran Corrupción.

La Gran Corrupción: REMATANDO EL SAQUEO CATALUNYA CAIXA.

lagrancorrupcion.blogspot.com/2013/05/rematando-el-saqueo-catalunya-caixa.html
16 may. 2013 - La Gran Corrupción: PREFERENTES ¡61% en CATALUNYA CAIXA! ..... la región pocilga de España, donde el socialismo ha gobernado sin ...

La Gran Corrupción: EL ESTADO CONTRA CATALUNYA CAIXA

lagrancorrupcion.blogspot.com/2014/10/el-estado-contra-catalunya-caixa.html
18 oct. 2014 - EL ESTADO DENUNCIA OPERACIONES DE CATALUNYA CAIXA POR 900 ...... saqueo socialista. caixa de catalunya o caja de - La Gran .


 PULSO ENTRE LA GENERALITAT Y EL CONSTITUCIONAL

 PERO EL GOVERN DICE QUE YA HA ANUNCIADO LA COMPRA DE LAS URNAS


RECTIFICADO  EL DÉFICIT DE LAS COMUNIDADES

CRÓNICA GLOBAL

Manicomio catalán
 "Ya no podemos más de tanta historia y tanta trascendencia y nos conformaríamos con que se acabase la huelga del metro de cada lunes"




No hay comentarios: